video2

EDUCACIÓ ESPIRITUAL I RELIGIOSA

 

“Estimem-nos els uns als altres, perquè l’amor ve de Déu; tothom qui estima ha nascut de Déu i coneix Déu, perquè Déu és amor.

L’amor de Déu s’ha manifestat enmig nostre quan ha enviat al món al seu Fill únic perquè visquem gràcies a ell”. 1r Jn 4,7-9

“La espiritualidad es el lado oculto de la vida. Como no la vemos, podemos creer que no es importante; pero cuando falta, nada da sentido a nuestra vida”. Frederic Solergibert

 

Com a escola cristiana catòlica aquest departament s'encarrega d'ambientar i impulsar la programació i realització de les iniciatives i activitats per l'animació de l’educació en la vida i vivència ccristiana de les diferents persones de l'escola. També vetlla perquè el conjunt de l'acció educativa es dugui a terme d'acord amb l'estil educatiu cristià de les escoles del Pare Manyanet.

La Pastoral és el cor de l’escola. Quan el cor batega, l’escola funciona. Des de l’Equip de Pastoral es procura que la pastoral no sigui un element aïllat dins de l’escola sinó que tota l’escola respiri pastoral. Per això, volem promoure la formació integral dels alumnes d’acord amb l’estil de vida de l’Evangeli de Nazaret per a construir-se com a persones que saben qui són i donar sentit a la seva vida, solidàries i compromeses i així poder millorar la família, la societati el món.

Algunes de les activitats programades són:

PREGÀRIA DEL MATÍ

El moment de reflexió i pregària amb què iniciem cada jornada.

CLASSES DE RELIGIÓ

Durant tota l'educació escolar des de P3 fins a 4t d'ESO els alumnes tenen, dins les hores curriculars, l'àrea de Religió Catòlica. Aquesta està programada amb continguts i activitats segons el currículum establert.

COL·LABORACIÓ AMB LA PARRÒQUIA I LA VIDA DIOCESANA

Al llarg del curs es fan diferents col·laboracions i celebracions litúrgiques amb la Parròquia i tenim present les propostes pastorals diocesanes.

CONVIVÈNCIES CRISTIANES

Amb els alumnes d' Educació Secundària es realitzen convivències cristianes un cop al curs. D'una durada dos/trs dies en els quals es vol potenciar la reflexió i la vivència dels valors cristians en un ambient diferent al de l'escola.

CELEBRACIONS A L'ESCOLA

Es realitzen seguint els diferents esdeveniments de l'Any Litúrgic.

En les diferents etapes també es tenen temps de formació humano-cristiana.

CAMPANYES DE SENSIBILITZACIÓ I AJUDA

Amb l'objectiu de sensibilitzar sobre el que és la vida i exigències cristianes, així com el treball que desenvolupen molts homes i dones cristianes arreu del món al llarg del curs organitzem diferents campanyes solidàries:

DOMUND

Missions catòliques en països en desenvolupament.

MANYANET SOLIDARI

Col·laboració amb les obres apostòliques que els Fills de la Sagrada Família tenim en països de llatinoamèrica.

NADAL SOLIDARI

Participem en projectes de repartiment de menjar dels més necessitats del barri o pobles